Proost met een varken op het lentefeest!We zijn deze maand het jaar van het varken, of zwijn, binnen getreden! De Chinese kalender geeft aan dat 2019 in het teken staat van deze knorrende diersoort. Wat dit met wijn te maken heeft? Tijd om je de meest toepasselijke wijnen met een varken op het etiket voor te leggen om mee te proosten op de komende lente! #lentekriebels

Kom jij zelf uit het jaar 1959, 1971, 1983 of 1995? (Jonger durf ik maar niet te gaan met de alcohol wetgeving) Dan herken jij jezelf misschien wel in de eigenschappen sympathiek en gezellig, maar ook naïef. Volgens mij had 1985 ook het jaar van het varken moeten zijn, want houden van lekker eten en sensueel staat staat ook in het rijtje. (Haha).

Festiviteiten in Singapore Feb 2019 (photo credits @_artzz_)

Vliegend varken

Deze rode wijn uit Spanje heeft een mooi verhaal; anders dan anders is deze fles uit de Rioja streek NIET met hout opgevoed. Vergeet de Parker points van Robert Parker, want deze tempranillo is ook nog eens een natuurwijn. Lekker ‘anders’. Wie gedacht had dat er geen geld geïnvesteerd zou worden in deze funky wijn, heeft het mis! Zie het beest lekker briefjes eten. Dat bourgondische karakter van het varken komt toch weer om de hoek kijken. Vliegensvlug naar Vleck?

Wijn-knor combinatie; buikspek

Spring in het veld

Het varken op deze Chardonnay draagt een rode trui. Waarom? Ik zou meteen weer een link naar China kunnen leggen, maar de waarheid zit zo. Tussock Jumper heeft een aanbod in maar liefst 11 landen in de wereld. Elk land heeft zijn eigen dier met een rode trui aan. Wijnadvies van een varken? Scan dan het etiket met de Augmented Reality App! Hoe grappig is dat!?

Dit Franse toegankelijke varkentje met 9 maanden eikenhout, staat bij Jumbo in de wei. Een rond varkentje met frisse fruittonen.

Wijn-knor combinatie; charcuterie

Dieren op etiketten doen het marketing technisch altijd goed. Zeker als de fles cadeau gedaan wordt. Ken jij nog meer knorrende wijnlabels? Deze wilde ik je in ieder geval niet onthouden!

Proost op de lente die gaat komen! Het kleine biggetje in mijn buik groeit ook lekker verder, totdat de spekbeentjes en billetjes klaar zijn voor deze wereld!

Ciao, Leonie

Ps. De meest gezellige gastblogger van Brabant is ondertussen in de wijnlanden van Stellenbosch & Franschhoek, Zuid Afrika geweest; haar avonturen lees je na de Carnaval!

Wil je een beetje meer van Cork & Clever? Volg me dan op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *