Wat fijn dat je op het wijn-platform van Cork and Clever bent beland! Wijn is onze verbindende factor en misschien hebben we nog wel veel meer gemeen. Leefstijl stopt natuurlijk niet bij het kiezen van een overheerlijke pure wijn, het liefst met een mooi verhaal erachter. Zelf ben ik daar heel gevoelig voor. De energie klopt, of niet. Dat proef je terug!

Uiteraard is van wijn genieten een momentopname en zijn factoren als met wie en waar je het glas drinkt belangrijk, net zoals de heerlijkheden die je erbij in je mond stopt. Het zijn daarna mooie herinneringen, het roept een gevoel op! (al dan niet bewust).

Duurzaamheid is denk ik het meest gebruikte woord in 2019 en daarom geef ik de voorkeur aan het woord bewust; je bewust zijn van je keuze en je er bewust van zijn dat je wel degelijk die keuze hebt. Elke dag opnieuw!

Ik noem mezelf sinds juli 2020 een #greenblogger. Niet omdat ik moeder Teresa ben. Wél omdat ik graag jou als wijnliefhebber op de hoogte stel van van mooie biologische en biodynamische gemaakte wijnen. Heel fijn voor je eigen lichaam, het behoud van biodiversiteit en de vruchtbaarheid van onze planeet. 🙂

Staar je niet alleen blind op het keurmerk overigens; onder andere omdat elk land zijn eigen regelgeving heeft omtrent wijnbouw (Ja, zelfs in Europa met het bio label). Sommige, vooral kleinere, wijnboeren maken vanuit kostenoogpunt de overweging om zich te certificeren of zij zien biologisch van oudsher als zoiets logisch dat ze het niet op de fles zetten. (Een leuk weetje alvast; een biodynamische wijn is áltijd biologisch.)

Vraag dus even naar het fijne verhaal achter de wijn! Verhalen en wijn verbinden ons allemaal. #bewustgenieten

Leuk om jou te ontmoeten! Schrijf je je hieronder nog even in als je geen maandelijks pure tips van mij wilt missen over wijngebieden (ik bezoek ze meestal zelf), de wijngaarden en leuke interviews met wijnboeren en ondernemers.

Wil je me tevens via Instagram volgen? Ook daar kunnen we verhalen en ervaringen delen. Op insta zet ik trouwens wekelijks een zaaikalender voor je in de feed, gebaseerd op de maanstanden en energie, zodat je kan zien welke dagen éxtra stimulerend zijn om wijn te drinken. Yes!

Heb jij zelf een wijn of bedrijf die deze visie steunt en verdien je een podium hiervoor? Vind je het lastig om zichtbaar te zijn? Cork and Clever kan jouw dit podium bieden!   

Ciao, Leonie
@corkandclever
#bewustgenieten
#wineconnector
corkandclever@hotmail.com


Wijnpaspoort
Wijnjaar; 1985
Opvoeding; Bordeaux
Wijnkennis; WSET 2, WSET 3, Basis Gastronoom via de Wijnstudio,
La Bella Italia (Vughtse Wijnkoperij) Barvrouw en proeverijen Rubens Proeflokaal (Utrecht)
Wijnreizen; Stellenbosch, Constantia Valley, Robertson Valley, Paarl, Franschhoek, Walker Bay, Hemel en Aarde Valley (Zuid Afrika)
Santa Barbara (USA)
Mendoza, Valle de Uco (Argentinië)
Chianti, Montalcino, Umbria, Costa D’amalfi & Vesuvio, Sicilia, Langhe, Roero, Valpolicella, Bardolino (Italië)
Douro (Portugal)
Champagne, Rhône (Frankrijk)
Ahr (Duitsland)
Curaçao; Landgoed Hato (bestaat niet meer)
Vijlen, Groesbeek, Dreischor, Chaam (Nederland)


Een aantal favorieten; Nerello Mascalese, Pinot Noir, Sangiovese (met Sagrantino) Mauzac (Blanquette de Limoux), Chenin Blanc.

3 Reacties

 1. Hallo Leone,

  Ik heb je gevonden! Wat een leuke en interessante blog.
  Ik ga het af en toe volgen en hoop dan dat ik wat meer te weten kom over hoe en waarbij een wijn uit te zoeken.
  Wat was het gezellig op safari, ben nog aan het nagenieten.
  Hartelijke groet van Els , Kim , Marit ook voor Willemijn

  1. Super leuk dat je me gevonden hebt Els! Ik ga mijn best doen voor goede wijnsuggesties. Wij vergeten deze gave reis ook nooit meer 🙂
   Groetjes aan de meiden van ons

  2. Vind je het trouwens leuk om een melding te krijgen als er een nieuw bericht is Els? ?
   Dan meld ik je even aan met het onderstaande adres. Ciao, Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *