Blend-in Barcelona | Blend and Bottled wijnstudio

Je zult het tropische Curaçao maar verruilen voor het hippe Barcelona! Dat is wat de Nederlandse Claartje van den Bogaard samen met haar vriend deed. Deze wijnliefhebster heeft sinds ruim 3 maanden haar eigen wijnstudio tegen het centrum van Barcelona aan. Ik mocht haar ontmoeten in deze knusse studio! We zijn immers insta vrienden. (Grinnik).

We komen letterlijk de studio van Claartje binnen gefietst! Een glaasje frisse Xarello smaakt ontzettend goed na dit tochtje door Barcelona, waarbij we onderweg telkens onze trapper verliezen (dat even terzijde). Xarello is de druif die hier rondom Penedès groeit. Waarschijnlijk heb je al eens kennis gemaakt in een glas Cava! De studio straalt meteen gastvrijheid uit; een heerlijk plankje met lokale lekkernijen staat al op de proeftafel klaar. Jummie, Manchego.

Om de hoek ligt de co-work plek waar Blend & Bottled ontstaan is. Sinds 18 november 2017 heeft deze plek, ideaal voor een start-up, plaats gemaakt voor haar eigen wijnstudio. Claartje vertelt vol enthousiasme over haar passie en met WSET 3, Wine and Spirit Education Trust, in the pocket werd dit alleen maar bevestigd. Toch noemt ze zichzelf geen wijnsnob. Ambitieus als Claartje is, hoopt ze in de toekomst ook proeverijen en cursussen in het Spaans te kunnen gaan geven. Een mooie uitdaging lijkt me!

Op dit moment ligt de focus op het geven van heerlijke cursussen en proeverijen voor wijnliefhebbers afkomstig van zowel binnen als buiten Barcelona. Deze vinden plaats aan haar robuuste houten keukentafel, die binnen no time ook als statafel kan fungeren voor een borrel (die wil je thuis toch ook?) Hoe leuk om meer over Spaanse wijnen te weten te komen, terwijl je letterlijk de Catalaanse sfeer op kan snuiven!

Creëer een gelegenheid, want deze wijnstudio mag je niet zomaar voorbij fietsen! Wellicht ontmoeten we elkaar hier; ik schuif namelijk heel graag nog een keer aan bij de vrijmibo, een Wineflight, of A taste of Spain!

Ciao, Leonie

Ps. Kei (ja, we zijn beiden Brabo’s) leuk om het gezicht achter de insta te ontmoeten; heel veel succes Claartje, adéu!

Clever info

Wil je kennis maken met Spaanse lokale wijnen? Schuif dan aan bij ‘A Taste of Spain’. Deze proeverij wordt aangeboden in het Nederlands. Wine flights starten vanaf april 2018. 

Blend & Bottled
Calle Lluís El Piados, 6, Barcelona
http://blendandbottled.com

OverLeonie

CORK ϕ CLEVER is een wijnblog met de focus op biologische en biodynamische gemaakte wijnen. Schrijfster Leonie, gefascineerd door maancycli, reist de wereld over om mooie wijnplekken onder je de aandacht te brengen met respect voor de natuur en eigen lichaam.

4 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *