Leven na de drooglegging | ontzwangeren 2019

Op het moment van het uittikken van deze post, kijk ik uit over een zeer goed gevulde buik (39+ weken) op een zonnig terrasje. Met regelmaat komen er op een dienblad lonkende frisse witte wijnen en de eerste rosé’tjes van deze voorzichtige lente voorbij. In mijn mond trekt het speeksel samen als ik deze mooie zuren en frisse steenvruchten in mijn keel visualiseer. Hoe zal het eerste glas wijn gaan smaken na maanden van een doorslik onthouding? 

De wijnkast is ondertussen met liefde aangevuld met een diversiteit van een Italiaanse Custoza tot een Hongaarse Bordeaux blend. Stel je voor dat je vergeten bent hoe sommige druiven smaken!? Vragen als ‘Kan ik nog wel blind proeven’? en ‘wat als het me niet meer smaakt’? spoken door mijn hoofd. Wat een feestje om binnenkort onze kleine uk te verwelkomen met een glas heerlijke Champagne erbij! Toch?

De realiteit…

De kennismaking met onze zoon Boris is de hele wijnkast waard en terug!!! (Ja, het liefdeshormoon, ook wel oxytocine genoemd, werkt volop!) Een paar dagen na zijn geboorte zorgt vriendlief voor een heerlijke verse steak tartaar en is het mijn zware taak hier een mooie fles wijn bij uit te zoeken. Keuzestress in de mooiste zin van het woord. 

Mijn keuze valt op een Old Vine Pinot Noir 2015 uit Argentinië. Wellicht niet een voor de hand liggende keuze. Toch ook weer wel; deze fles heb ik meegenomen uit Buenos Aires op mijn laatste zogenoemde ZIKA reis. (Je weet wel, het virus wat je op een heel aantal bestemmingen kunt oplopen en gevaarlijk kan zijn voor (bijna) zwangeren). Deze fles lijkt me een heerlijke match met de tartaar. De fles staat al even open op tafel, vriendlief roept trots dat we aan kunnen vallen! Er klinkt een huiltje, gevolgd door gekrijs. Uitstel van genot, want de borstvoeding gaat voor alles hoor ik de kraamhulp nog zeggen. 

Precies tussen 2 voedingen door, proef ik dan uiteindelijk 1 glaasje van de heerlijke fles uit Patagonia. Fris rood fruit van kersen en stevigheid wisselen elkaar af met subtiel houtgebruik. Even was ik bang dat de hormonen mijn smaak zouden aantasten, echter dit is bijna orgastisch! De cirkel is rond. 😉 Zo’n glas hakt er overigens wel lekker in na 36 weken (doorslik) onthouding!? 

2019 het jaar van het varken 

Nu Boris geboren is in het jaar van het varken volgens de Chinese astrologie, zouden we op zoek kunnen gaan naar een mooi Chinees bewaarexemplaar. Tenzij Trump de boycot doorzet. Maar een échte Bordeaux is traditie in de familie. Op mijn 16e dronken we een La Tour de By 1985, mijn geboortejaar, uit de Médoc. De oogst van 2019 in de gaten houden dus! 

Binnenkort gaat deze eno-toerist weer met regelmaat de wijde wereld in op zoek naar smaken en ervaringen rondom wijn. Er staan al wat nieuwe en oude geliefdes (mag jij 1 keer raden) op het vliegplan. Cork and Clever is terug met soms een goed glas wijn in de ene en een doekje malolactische spuug in de andere! 😉

Ciao, Leonie

 

OverLeonie

CORK ϕ CLEVER is een wijnblog met de focus op biologische en biodynamische gemaakte wijnen. Schrijfster Leonie, gefascineerd door maancycli, reist de wereld over om mooie wijnplekken onder je de aandacht te brengen met respect voor de natuur en eigen lichaam.

9 Reacties

  1. super leuk om te lezen! wat ben je toch een heerlijke bourgondiër! Ik krijg er dorst van en kom heel graag even een kijkje nemen 🙂
    Dikke knuffel X

    1. Haha. Gelukkig blijven sommige dingen gewoon bij het oude Nik! Nu van Boris nog een kleine Bourgondiër maken 🙂 Tot gauw!! X C&C

  2. Gelukkig is er (nieuw) leven na de drooglegging en is jullie lieve kleine mannetje t meer dan waard! I’ll meet you in that world soooon! Proost ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *