No-low dranken trend

No-low, what? No-alcohol of low-alcohol. Een toenemend fenomeen, een trend op het gebied van dranken in 2018. Door de grotere bewustwording van onze gezondheid, past dit steeds vaker in de lifestyle van drankliefhebbers. Waar elk weekend dronken zijn de norm was, hoor je steeds vaker een dry month (herkenbaar!) of de vraag naar een alternatief op ‘gewone’ cocktails, bier of wijn. Welke alternatieven zijn er dan al allemaal? 

What to drink, when you’re not drinking?

Toen ik voor mezelf een dry-month inlastte, had ik verwacht dat ik een nóg ergere theemuts zou worden en standaard een watertje met bubbels en citroen zou moeten bestellen in de horeca. Boring.. Niets is minder waar! Oké, de theemuts klopt wel, maar er zijn tal van alternatieven

De keuze om minder of geen alcohol te drinken maakt je in ieder geval bewuster van je eigen drink gedrag. Ja, dat was wel even een goede spiegel.

Geen heftige kater meer na een feestje, een minder grote rekening bij uiteten, niet standaard rode tanden en lippen bij een wijnproeverij én minder flessen naar de glasbak hoeven te brengen. Toch ervaar ik niet enkel voordelen. Je hebt heel wat uit te leggen als je op een feestje met een glas elderflower ranja staat. Hoezo? (inclusief gek gezicht). Het is in mijn vriendenkring (nog) niet echt geaccepteerd. Een uitdaging dus! 

Elderflower infusion

Deze uitdaging bleek door leuke en lekkere alternatieven minder groot dan van tevoren verwacht! Zo heb ik dus Elderflower siroop gehaald bij de Appie. Mix het met wat bruiswater of tonic, stukje fruit erin en menig omstander is nieuwsgierig naar je drankje! Tevens maakte ik voor het eerst kennis met Sparkling Tea; een biologische theebubbel uit Copenhagen afkomstig. Verkrijgbaar in meerdere smaken, in de variatie 0% en 5% alcohol. Volledig biologisch.

Sparkling tea assortiment

De Sparkling Tea zit in een feestelijke fles met een muselet (jep. Zoals Champagne!). Leuk om open te knallen want dat het bruist is zeker! Blå, Rød, Grøn en Vinter behoren tot de mogelijkheden. Ik zal ze onderin bij Clever info omschrijven. De Blå 0% met de smaak jasmijn en kamille hebben we onlangs bij het zoete dessert geschonken; lækker!!

Sparkling Tea 0%

De dry month komt een keer ten einde. Toch blijf ik deze trend volgen en hoop dat er nog meer smaakvolle no-low dranken op de markt gebracht zullen gaan worden.

Zo zat ik laatst aan de bar bij Rubens Proeflokaal in Utrecht en bestelde ik een gin-tonic. Een 0% gin-tonic wel te verstaan. Een primeur! De Seedlip Spice 94 is een leuk glas, mits je deze aanvult met een tonic of siroop met wat zoete tonen als je het mij vraagt. Dat zorgt voor een mooie zoet-zuur-bitter balans.

Als wijnblogger kan ik de 0% wijnen natuurlijk niet overslaan. Hier zal ik de volgende keer een post aan wijden, zo net voor de december feestmaand.

In mijn proefpanel zit een zwangere vriendin en volgens mij ruiken en proeven zwangere dames nóg beter! Dat belooft wat..

Ciao, Leonie

Clever info

Buiten mooie (zelfbedachte) cocktails en mocktails, kun je deze bubbel prima als eetbegeleider inzetten. Ik geef hieronder bij iedere fles Sparkling Tea een leuke eetsuggestie.

Blå

De Sparkling Tea 0% Blå met smaken Jasmijn-witte thee-Darjeeling is veelzijdig en kan prima bij een lichte maaltijd zoals pasta.


Rød

De Sparkling Tea 5% Rød met smaken Hibiscus-witte thee-zwarte thee smaakt heel erg goed naast oesters.


Grøn

De Sparkling Tea 5% Grøn met smaken groene thee-lemongrass-witte thee kun je combineren met verse sushi.


Vinter

De Sparkling Tea 5% Vinter met smaken Chai-witte thee-zwarte thee smaakt heerlijk bij harde kazen of bijvoorbeeld zoete stoofperen.

OverLeonie

CORK ϕ CLEVER is een wijnblog met de focus op biologische en biodynamische gemaakte wijnen. Schrijfster Leonie, gefascineerd door maancycli, reist de wereld over om mooie wijnplekken onder je de aandacht te brengen met respect voor de natuur en eigen lichaam.

2 Reacties

  1. Wat leuk, de sparkling Tea! Vorige week bij restaurant Moon in Adam was dit “Vinter” één van de wijnen uit het wijnarrangement. Wij kregen hem geserveerd bij het dessert. Erg verrrassend! Ik vond het wel gewaagd en kon het wel waarderen, maar een aantal van ons vond het TE verrassend en gewaagd:-)

    1. Oh kijk Marjolein! Leuk om mee te experimenteren. Ze schijnen ook heel jummie te zijn bij sushi. Wat is het toch heerlijk om zoveel verschillende smaken uit te proberen hè? 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *