Curaçao besmet met culinair virus

Je voelt de bijzondere flow op het eiland. Culinaire initiatieven spatten er vanaf. Met zoveel eigenheid en met meer bewustzijn van de omgeving nu én voor in de toekomst. Dit vasthouden en samenwerken is belangrijker dan ooit, want het is verdacht stil op Curaçao tijdens de lockdown.

Na deze periode gaat het eiland weer in volle vrijheid bruisen, daar ben ik van overtuigd! De flamingo’s en schildpadden doen voorlopig in alle rust een dansje zonder al die pottenkijkers.

Om je alvast warm te maken voor Curaçao, omdat je je bezoek aan dit eiland nog heel even uit zult moet stellen, stel ik je wel alvast voor aan een aantal mooie mensen die zeer besmet zijn met het culinaire virus op het eiland.

Hofi Cas Cora

Joshua en Femi

Na het proeven van een heerlijke lokale brunch op de farm Hofi Cas Cora, maken we een mooie wandeling over het land van boer Joshua en zijn vrouw Femi. Zij zijn eigenaar van deze biologische boerderij. Met een farm-2-table concept is het hier normaliter in het weekend gezellig druk in het restaurant met uitzicht op de velden boerenkool, rucola en courgettes.

Herkenbaar zijn deze groenten niet meteen. De tropische uitvoering heeft een iets andere structuur. Waarschuwing: een Dragon kale’ smaakt gevaarlijk lekker! Zéker als je weet dat alles zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest groot is geworden. Heerlijk vers van het land!

Een glas wijn bij je lunch of brunch? Laat je verrassen door biologische wijn uit Italië!

Joshua rondom het landhuis

Aaibare plek

Tijdens een bezoekje aan dit landhuis, kun je trouwens voor een paar gulden een zakje voer meenemen om aan de dieren te geven: de pauw liet bij ons nog even zijn weelderige kleuren zien. Leuk, leuk. Het #supportyourlocal gevoel scoort hier hoog! @hoficascora

Claartje

Onlangs heb ik voor het eerst een online koffie date gehad en wel met Claartje van wijnstudio Blend & Bottled op Curaçao*. Online bijkletsen: helemaal van deze tijd! Al prefereer ik toch een echte ontmoeting, zoals een aantal jaren geleden in haar toenmalige wijnstudio te Barçelona.

* Een welbekend ander virus strooide roet in onze wijnafspraak op het eiland zelf.

Claartje in haar wijnstudio

Claartje barst van de mooie plannen rondom wijn! Met Blend and Bottled richt Claartje zich op wijnliefhebbers die op 3 verschillende niveaus kunnen deelnemen aan een proeverij in haar wijnstudio. Nota bene in haar tropische achtertuin!? Voel jij je een ‘wine virgin’, een ‘wine explorer’ of reken jij jezelf tot een ‘connoisseur‘? Haar voorliefde voor Spaanse wijnen is iets wat ze graag uitdraagt. Biologisch en biologisch-dynamisch gemaakte wijnen zijn meer regel dan uitzondering. Dat stemt me zeer goed.

Wijnreis

Wil je de Catalaanse wijngaarden met eigen ogen bekijken, voelen en proeven? Bij ‘From vine to vino’ kun je je twee keer per jaar inschrijven op een wijnreis Catalunya tot in de puntjes door Claartje uitgewerkt. Zodat jij je straks in de wijnvelden van de wijnboer bevindt, waar je niet zomaar kan aankloppen als toerist. Ze opent wijn-deuren. Nieuwsgierig? @fromvinetovino

Met welke wijn Claartje de vrijheid na de lockdown gaat vieren? Met een fles Recaredo! Een mousserende wijn met herkomstgebied Corpinnat. Een wat? Kom daar achter via de online proeverijen die Claartje momenteel geeft! Volgend weekend staan ‘organic en biodynamic’ (26 april om 19:30 uur NL tijd) op het rooster en op Koningsdag een proeverij met Nederlandse wijnen! (27 april 17:00 uur NL tijd). @blendandbottled

Dorine, de wijnjuf Curaçao

Dorine, bij sommigen beter bekend als de wijnjuf, zorgt ervoor dat lokale wijnliefhebbers en professionals hun passie kunnen omzetten in woordenschat, kennis en nog meer liefde voor wijn! (via de WSET methode) Binnenkort compleet met haar eigen proeflokaal! @de_wijnjuf_curacao

Samen bijzonder mooie lokale culinaire projecten opzetten staat centraal bij Dorine. Wat dacht je van een avondje Chef’s Table of pop-up restaurant op een unieke locatie in samenwerking met Caribbean Chef Helmi Smeulders! Thuis alvast Caribisch koken? Helmi haar nieuwe kookboek barst van hopi heerlijkheden! @caribbeanchef

Mijn blauwe hart gaat over een tijdje extra snel tikken als ik weer naar dit bijzondere eiland mag vliegen om culinaire liefhebbers zoals jij te brengen! De verbinding die komt kijken bij wijn en eten is iets waar je nooit genoeg van krijgt. Ayo!

Ciao, Leonie

 

 

OverLeonie

CORK ϕ CLEVER is een wijnblog met de focus op biologische en biodynamische gemaakte wijnen. Schrijfster Leonie, gefascineerd door maancycli, reist de wereld over om mooie wijnplekken onder je de aandacht te brengen met respect voor de natuur en eigen lichaam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *