"Filosofisch, tegendraads en iemand die zich graag laat verwonderen
door alles wat de wereld ons te bieden heeft en andersom".

Cork and Clever - Wijn in overvloed

Een wijn met pure smaak

Gun jij jezelf en je geliefden een fles wijn met karakter? Je hoeft niet langer het hele internet af te struinen, in de war te raken door keurmerken en andere kreten op de wijnfles, om te ontdekken dat er veel meer is dan de wijnen die je tot nu toe gedronken hebt.
Je draagt hiermee ook nog eens smaakvol bij aan een positieve impact op de omgeving! Waarom ik dit belangrijk vind? Dat lees je hier. Ciao, Leonie

Ik ben Leonie,

een energieke en intuïtieve dertiger met een duidelijke visie en missie die ik uitdraag via het Cork and Clever wijnplatform en de community. Mijn missie is om jou als wijnliefhebber op een toegankelijke manier zelf te laten ontdekken en proeven hoe heerlijk het is om (samen) karaktervolle onbespoten wijnen te drinken.

 

Als ondernemer met een echt verhaal gun ik jou hier een podium om wijnliefhebbers te bereiken.

Dit kan ik voor je betekenen

Waar het begonnen is

Met mijn zoontje Boris in de baarmoeder, ben ik een aantal jaren geleden nog meer gaan voelen wat belangrijk is. Je (opnieuw) verwonderen over dingen, dieren en mensen. In het nu proberen te zijn. Dit lukt echt niet op elk moment van de dag, maar door er bewust van te zijn en te ervaren hoe fijn het is, wél steeds vaker. De liefde voor eten en wijn is als bourgondiër met een zachte g na de zwangerschap als een fundering blijven staan.

Mensen noemen me vaker filosofisch

Nadenken over het leven en het gedrag van ons mensen. Reuze interessant en zéker als je iedere reis nieuwe mensen ontmoet tijdens mijn andere parttime job als stewardess. Samen filosoferen over het leven gaat nog beter in goed gezelschap met een glas wijn erbij. 

Een tweede opvallende eigenschap van mij is tegendraads

Ik ben iemand die uit eigen ervaring wil kunnen spreken. Daarmee zwem ik regelmatig tegen de 'massa' in. Om te beginnen is dit wijnplatform (nog) geen 'mainstream'. 

Als iemand Champagne roept, roep ik Corpinnat of Cap Classique! Waarom? Om andere dingen te proeven dan het 'geijkte' of omdat ik niet alleen iets uit gewoonte wil drinken. Waar veel wijnliefhebbers zich opgaven voor de wijncursus SDEN, schreef ik me in voor WSET, toen nog volledig Engelstalig. Dit zag ik als een mooie uitdaging en een verrijking omdat ik internationaal georiënteerd ben. 

Waar het begonnen is

Wat wil ik bijdragen aan deze (wijn)wereld?

Heel simpel. Wijn legt verbinding tussen mensen. Zelf kijk ik altijd enorm uit naar een avondje met mijn vriend en avondjes met vrienden en familie, waarbij er een fles wijn open gaat en eromheen mooie dingen ontstaan. Goede gesprekken, een discussie voeren, samen huilen van het lachen met nog een dansje op het einde. Daar word ik heel blij van. Als dit gepaard mag gaan met een fles wijn die iets bijdraagt aan deze verbinding én aan de wereld met een zo positief mogelijke impact. You got me. 

Waarom ben ik dit wijnplatform begonnen?

Ik heb het gevoel dat er iets mist. Namelijk een verzamelplek van alle soorten onbespoten wijnen, waar tegelijkertijd een stukje bewustwording gecreëerd wordt rondom duurzame wijnbouw. Na vele gesprekken met wijn fanaten, snobs en boeren van Nederland tot Namibië, voel ik dat de behoefte er is om deze ervaringen te delen. Door deze te bundelen, komen we samen tot iets veel mooiers. Een laagdrempelige en vooral pure manier van wijn drinken; dan gaat het letterlijk stromen! Mijn verhaal hierboven heeft tot het moment geleid waarop ik ook voor jou dit nieuwe wijnplatform heb gebouwd. Wat vind je hier terug? Wijn spots door heel het land and beyond en wijnen om thuis samen te ontdekken. Via het schrijven van blogberichten en een e-book informeer en inspireer ik je. Waar wacht je op? Als jouw persoonlijke wijncoach in karaktervolle wijnen sta ik tot je beschikking!

Hoe kwam ik zelf in aanraking met onbespoten wijnen?

Door over de wereld te reizen kom ik in aanraking met de meest uiteenlopende mensen, ideeën, voorkeuren, ervaringen en dus ook manieren van wijnbouw. De filosofie achter biodynamische landbouw inspireert me bijvoorbeeld enorm. Toen ik uiteindelijk in Utrecht achter de bar stond bij Rubens Proeflokaal, maakte ik pas écht kennis met natuurwijn. De eerste keer begaf mijn neus zich in de Carpetright (lees: geuren van lijm en nieuw tapijt) tijdens een proeverij met mijn wijnclub. Het was me toen nog niet duidelijk dat er zo’n mooie biologische basis en zo min mogelijk interventie aan dat ‘hippe gedoe’ vooraf gaat. Dat betekent niet dat alle smaken me kunnen bekoren, maar dat hoeft gelukkig ook niet. 

Wat ligt er in mijn eigen wijnkast?

Als ik mijn wijnkast open, die een prominente plek in ons huis inneemt, is er een variatie van zo’n honderd wijnen met als rode draad letterlijk veel rood; wijnen met aardig wat zuren, tannine en complexiteit. Soms ligt er een wijn met best een ‘attitude’. Waar onze voorkeur thuis ligt, zal je vast niet verbazen; bij onbespoten wijnen. Wat er nu zoal klaar ligt om ontkurkt te worden? Een roze Pinot Gris ‘Newlands’ uit Zuid Afrika van Craven Wines en een Garnacha rosé ‘Serendipity’ uit Terra Alta, Spanje. Het is een wijnkast vol herinneringen (souvenirs) en exemplaren om nieuwe herinneringen mee te gaan maken! 

#wijninovervloed

Overvloed, of ook wel abundance, is een gevoel van voldoende welvaart (waaronder wijn!) ervaren in je leven. Het is een mentaliteit; een bepaalde mindset. ik ben ervan overtuigd dat de keuze voor onbespoten wijnen een richting is, waardoor we letterlijk in overvloed nog decennia lang samen van mooie oogsten kunnen genieten.

Random facts Leonie

  • Reist over de hele wereld om wijnboeren persoonlijk te spreken.
  • Fotografeert graag voor haar Instagram account @corkandclever en kan uren rondstruinen op plekken zonder kaart en met de camera in de aanslag.
  • Wordt gestimuleerd door haar vriend alias proefmonster. Zijn neus ruikt aroma’s op afstand! Ook hij heeft hele mooie dingen bij te dragen aan de wereld als Oersterk leefstijlcoach.
  • Als gezin ontdekken ze fijne groene plekken lokaal en over de grens. Overnachten in een Mongoolse yurt of safaritent vinden ze geweldig!
  • Trekt zich terug op haar yogamat of doet een meditatie om een moment voor zichzelf.
Jaren geleden geplant
0
0
6

Jaren geleden geplant

Wijngebieden bezocht
0
2
8

Wijngebieden bezocht

E-book geschreven
0
0
1

E-book geschreven

Ja, ik wil het e-book lezen